Kategori: Bilim

İş Güvenliği Bilinci, Mevzuatı ve Zorunluluğu

Son dönemlerde art arda meydana gelen işçi kazaları firmaların bu konu da daha bilinçli bir hale gelmesini sağlamıştır. Türkiye halkının genel olarak yaşayarak öğrenme şekli sebebi ile bu tarz olayların yaşanmasının ardından alınan önlemler iki katına çıkarılmaktadır. Bu doğrultu da izmir osgb ve aydın osgb firmaları trajedik olayın yaşandığı yere yakın olmaları sebebi ile çevrelerinde ki firmalardan bir anda aşırı talep gördüklerini belirtmişlerdir.

Firmalar kendi işçilerinin bu tarz bir kazaya maruz kalmaları için ve aynı zamanda yeni çıkarılan yasa gereği bünyelerin de bir iş güvenliği uzmanı çalıştırmaya başlamışlardır. Buda firmaların konu hakkında ki bilinçlerinin arttığını gösteriyor. Umarız ki bu bilinç her firmaya sıçrar ve bu tip büyük kayıpları bir daha yaşamayız. İş güvenliği alanı oldukça kapsamlı ve detaylı bir inceleme gerektirir. Uzmanlar firmayı her türlü oluşabilecek tehlikeye karşı incelemeli ve gerekli önlemleri almalıdır.

İyi bir inceleme ve alınan önlemler bir çok insanın hayatını kurtarabilir. Buna ek olarak çalışanların da acil bir durumda yapacakları konusun da eğitim almaları ve bu alan da bilinçlenmeleri gerekir. Bu sayede kayıplar daha da aza indirilebilir. Acil bir durum sırasında panik halinde olan işçiler daha fazla kayığa sebep olurlar. Bu sebeple çalışanların acil bir durum ile karşılaştıkların da ne yapacaklarını bilmeleri gerekir. Bu sayede bilinçli hareket edebilirler.

4.9 / 5 ( 8 Değerlendirme )
Paylaş
Yayınlayan:
Keyifli Blog

Son Yazılar

Doğru Banyo Uyumu

Kişilerin evleri için son derece önemli olan doğru banyo uyumu yakalayabilmesi için her şeyin baştan…

12 ay önce

Iqos Sigara Özellikleri

Elektronik sigaraların sağlığa olan bir yararı görüldükçe iqos iluma gibi sigara çeşitlerinin de kullanımı yaygınlaşmış…

1 yıl önce

Yalı Baskı Dış Cephe Kaplama Nasıl Yapılır?

İsmini eski yalı dizaynlarından almış olan yalı baskı dış cephe kaplama normal kaplama mantolama çeşitleri…

1 yıl önce

Belgeli ve Özel Eğitimli Uzman Terapist Hizmeti

Bursa'da yer alan termal Bursa otel mekanları arasında en keyifli ve donanımsal olarak kapasitesi yüksek…

1 yıl önce

İngiltere Vize Ücretleri

İngiltere vize ücretleri, başvuru yapılan vize türüne göre değişiklik göstermektedir. 2022 yılında güncellenen İngiltere vizeleri için…

2 yıl önce

Kaliteden Taviz Vermeyen Ürünler

Mevcut olan her bir ürün kaliteden asla taviz vermez. Arçelik Bursa ürünleri de kaliteli ve…

2 yıl önce